valuebytes webapplicationsvaluebytes webapplications
valuebytes banner
news01/02/14
Gratis kaarten voor Batibouw 2014

Bativox, hét online platform voor de bouw, lanceerde zonet een actie waarmee u gratis kaarten of tickets voor de bouwbeurs Batibouw 2014 kan winnen.

Meer
news15/04/12
Bativox gelanceerd

Bativox is een communicatieplatform in the bouwsector. Bouwprofessionals blijven er op de hoogte van de laatste nieuwe bouwproducten -en technieken.

Meer
news04/11/11
Nieuwe site voor Karla Mertens

De nieuwe site voor juweelontwerpster Karla Mertens gaat live!

Meer
Overzicht
Valuebytes
RestoPolis
Valuebytes
ValueBytes Account
Valuebytes

Valuebytes
Valuebytes Ontdek hoe u zelf in alle eenvoud een website kan beheren. Klik hier voor een demo.
Valuebytes
Valuebytes
Valuebytes Laten we een website maken zonder plan!
Lees meer.
Valuebytes Online vitrines: een verhaal van "click and mortar".
Lees meer.
Valuebytes

WEBSITE BEHEERSYSTEEM
valuebytes
Deze demo is opgebouwd rond RestoPolis: een website die uw favoriete restaurants weergeeft. Via een administratiewebsite, RestoPolis Admin genaamd, kan u RestoPolis beheren zonder dat u daarvoor een computerexpert hoeft te zijn:  Word-achtige tekstverwerkerinterfaces, automatische fotobewerkingsstappen voor het aanmaken van foto's in postzegelformaat,...
Koppelingen met andere webapplicaties zoals Google Maps,... zorgen voor een verdere vereenvoudiging van het beheer.
Hebt u nu al voldoende informatie en bent u reeds ingelogd (u hebt een ValueBytes account nodig), dan kan u meteen van start:

Bent u nog niet helemaal mee? Geen probleem. Volg gewoon de begeleide rondleiding hieronder en ontdek RestoPolis stap voor stap.

 

BEGELEIDE RONDLEIDINGvaluebytes
Hebt u al een ValueBytes account?
Om toegang te krijgen tot de demo's dient u eerst ingelogd te zijn. U dient dus te beschikken over een ValueBytes account. Klik hier om uw account aan te maken.

 

Bent u ingelogd?
Nadat u uw account aangemaakt en geactiveerd hebt dient u in te loggen. Klik hier om in te loggen.

 

Start de demo
U bent nu klaar om de demo te starten. Zoals in de inleiding aangegeven bestaat de demo in feite uit 2 websites: een publieke website "RestoPolis" en een administratiewebsite "RestoPolis Admin". In een klassieke setting zou de eerstgenoemde site niet paswoordbeveiligd zijn en de laatstgenoemde wel. Het betreft hier echter een demo en in dit geval zijn beide sites paswoordbeveiligd via uw ValueBytes account.

 

Verken RestoPolis
Klik hier om de site RestoPolis te openen in een nieuw venster. U komt terecht op een pagina met een overzichtstabel van alle restaurants die in uw demoversie aanwezig zijn. Zoals u merkt werden er aan elke demo reeds 2 fictieve restaurants toegevoegd: "Come a casa" en "De grijze garnaal". Klik op "Toon details" in de laatste kolom van de tabel om het detail van restaurant "Come a casa" te zien.


U komt terecht op een detailpagina die tekst, foto's, quoteringen, een adres en een kaart bevatten.  Al deze informatie werd toegevoegd via het beheersysteem RestoPolis Admin. De foto's en de kaart op de pagina werden niet als dusdanig toegevoegd door de beheerder van de site maar werden volautomatisch aangemaakt  door RestoPolis Admin op basis van de ingegeven informatie.

 

De kaart werd automatisch gecreëerd op basis van het ingegeven tekstuele adres en is een illustratie van de koppeling tussen RestoPolis Admin en een andere webtoepassing nl. Google Maps. Wanneer u met uw muis over het groene ballonnetje op de kaart beweegt, verschijnt er een informatieveld met daarop enkele details en een routeplanner (klik op "Hoe bereik ik...").

 

Van elke foto die de beheerder toevoegde werd volautomatisch een foto in postzegelformaat aangemaakt (zodat ze allemaal dezelfde hoogte kregen) alsook een foto in groter formaat voor de slideshow. Om de slideshow te starten dient u gewoon op één van de foto's in postzegelformaat te klikken.

 

In de linkerkolom van elke pagina ziet u intro's van nieuwsberichten. Klik op ">>Meer" om het ganse bericht te lezen. U wordt meteen doorgeschakeld naar de "Nieuws" pagina.


Nieuwe informatie toevoegen
Na deze kennismaking met RestoPolis is het tijd om de site zelf te beheren. Klik hier om "RestoPolis Admin" te openen.

 

De eerste pagina waarop u terecht komt laat u toe om zelf een restaurant toe te voegen. Vul alle velden in en zorg er vooral voor dat u in de adresvelden een bestaand adres invult. U zal dan straks merken dat er automatisch in RestoPolis een kaart aangemaakt wordt met een groen ballonnetje ter hoogte van het opgegeven adres. Voeg voorlopig nog geen foto toe, hierop komen we later terug.


Nadat u op de knop "Opslaan" geklikt hebt, komt u terecht op een overzicht van wat u zonet toegevoegd hebt. Benieuwd hoe uw restaurant eruit ziet op RestoPolis? Klik hier en bekijk op RestoPolis het detail van uw zonet toegevoegde restaurant door op "Toon detail" te klikken. Gaf u een bestaand adres in dan ziet u nu een kaart met daarop een groen ballonnetje ter hoogte van het adres.

 

Bestaande elementen aanpassen
U wenst de gegevens van uw zopas toegevoegde restaurant aan te passen? Geen probleem! Klik hier om naar RestoPolis Admin te gaan, klik op "Restaurants" (1ste lijn van de menubalk) en vervolgens op "Zoeken" (2de lijn van de menubalk). Klik op de link "Bewerken" in de laatste kolom ter hoogte van het restaurant dat u zopas toevoegde. Ga naar het tweede vak ("Restaurantfoto toevoegen") , klik op de knop rechts van het invulvak en selecteer via het dialoogvenster een foto op uw PC (aangezien het hier gaat om een demotoepassing zijn enkel foto's van beperkte omvang toegelaten, d.w.z. kleiner dan 1MB). Klik vervolgens op de knop "Voeg toe". De foto wordt nu toegevoegd maar meteen worden ook verscheidene formaten aangemaakt: een foto in postzegelformaat en een grotere foto voor gebruik in de slideshow. Bekijk alvast uw foto op RestoPolis door hier te klikken en de detailpagina van uw zopas aangepaste restaurant te bekijken.

 

Experimenteren maar!
In deze korte begeleide rondleiding werden de algemene principes en enkele voorbeelden van het beheersysteem toegelicht. Aarzel niet om zelf uw ontdekkingstocht verder te zetten door het toevoegen van nieuwsberichten, restaurants, extra foto's of het aanpassen van reeds toegevoegde gegevens,....

 

Webtoepassingen op maat
Deze demo dient enkel om u een idee te geven van hoe een beheersysteem eruit kan zien en wat het voor u kan betekenen. Elk beheersysteem dat wij aanmaken is uiteraard  aangepast aan uw specifieke noden en kan gekoppeld worden aan bestaande programma's, toepassingen en/of databanken (bv. stockbeheersysteem, agenda,...) voor optimaal gebruiksgemak en efficiëntie.

valuebytes
BVBA ValueBytes - Emiel Vlieberghlaan 5 - 3010 Leuven - info@valuebytes.eu - +32-478-269974
Algemene Voorwaarden - Copyright 2009 ValueBytes